17.12.09

Taiteilijaelämää

Pääsin eilen pienelle retkelle kesken pahimman vaatteidentuunauskriiseilyn. Kavensin miesten XL-T-paitoja naisten tunikoiksi ja mekoiksi verisuonet otsalla pullistellen, kun tuore tuttuni Herkko, Windmill Skateshopin toinen omistaja, soitti ja ehdotti visiittiä Hämeenlinnan taidekasarmeille, joilla en koskaan ennen ollut käynyt. Muutaman minuutin varoitusajalla jätin työni ja lähdin kohti tuntematonta. Kaikkea sitä nainen onkaan valmis miehen vuoksi tekemään!



Mikko, Herkko

Päräytimme autolla illan pimeydessä mahtavan graffititaiteilija Myöhäsen Mikon kanssa kohti vanhaa kasarmirakennusta, joka on valjastettu taiteilijoiden työskentelytiloiksi  - ja kuulemma myös nyrkkeilysaliksi, mikä ei välttämättä kulje käsi kädessä kuvataiteilun kanssa. Kasarmin aula haisi kotoisasti viemäriltä, mutta Mikon ateljeessa tuoksui luovuus.

käytävien seiniä koristi yksi jos toinenkin Mikon töistä:



Nämä työt väreineen, pintoineen ja muotoineen täytyy nähdä livenä! Kuvat eivät todellakaan anna niille oikeutta. Kuten ei välttämättä ateljeen rajallinen tila ja miehekäs sisustus, joka oikein huokuu boheemiutta ja tekemisen meininkiä. Lohdullista huomata, etten ole yksin siivottomuuteni kanssa! Sekalaisuudestaan huolimatta tilassa vallitsi tietynlainen järjestys, jota ensivilkaisulta ei välttämättä huomaa. Vai huomaako?


Mikko, Herkko

 täydellinen "muistatko kaiken näkemäsi?"-testin mieleenpainamiskuva!



Ihailemisen ja fiilistelemisen lisäksi puhuimme hieman businesta.



Kundit toteuttavat yhdessä P-pas'lle käsinpainetun paitamalliston, josta tulee parhautta! Paidat ovat enemmän tai vähemmän uniikkeja, joitakin tulee useampi kappale. Koska erillisiä painoaiheita yhdistellään toisiinsa ja ne todellakin painetaan käsin, jokaisella paidalla on oma ilmeensä ja omat pienet eroavaisuutensa. Samantyylisiä paitoja tulee korkeintaan kolme kappaletta per malli, mikä tekeekin vaatteista kävelevää taidetta - vieläpä kestävää sellaista! Webstoreen on tulossa on näillä näkymin noin kaksikymmentä paitaa tammikuun aikana. Tässä hienovaraista osviittaa poikien printtityylistä ja painojäljestä, jotta osaatte varautua tulevaan mahtavuuteen:




Vuoden 2010 alku tulee olemaan todella mielenkiintoista aikaa P-pas'lle, sillä verkkokaupan tarjonta päivittyy rankalla kädellä, ja tyyli ottaa entistä suurempia harppauksia kohti aitoa Pourquoi pas? -asennetta. Ei pelkästään vaatteissa, vaan myös tapahtumissa. Ei saa kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, niinpä tyydyn keskittymään tähän hetkeen ja lisäämään verkkokauppaan tuoreen Kaiffarit-ranneketjusarjan ja pari mahtavaa paitamekkoa/-tunikaa Get Printediin.

P-pas webstoressa on muuten nyt joulualet! Kun kirjoitat tilauksesi yhteyteen "special requests" -boksiin VIP-lounge, saat tuotteista -20%! Liitypä samalla Pourquoi Pas' VIP loungeen, jos et vielä ole jäsen!

- Essi,
joka on käyttänyt torstaistaan liikaa aikaa bloggaamiseen


Iskinpä silmäni tällaiseen työhön eilen. Sain yllätyksekseni kuulla, että se onkin Herkon tekemä! Jos hyvin käy, se päätyy tulevaisuudessa piristämään kämppääni. Jes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla!