19.12.09

Longies

Kuten eilen paitatuunailuissani vihjasin, tartuin vihdoin aikaisemmin syksyllä hankkimaani saumuriin ja päädyin katkaisemaan siitä neulan. Pahimpien sekoilujen ja vaihto-operaatioiden jälkeen sain onneksi annettua miestenpaidoille kyytiä, vieläpä hieman normaaleista kaavoista erottuvilla leikkauksilla!


Miesten XL-kokoisesta flood-T-paidasta muotoutui kevyesti A-linjainen minimekko, jonka hihat ovat normaalia teepaitamekkoa pitemmät ja sievemmät. Saumaus on tehty paidan ulkopuolelle, minkä ansiosta ne ovat sähäkkä yksityiskohta. Long floodin koko on S/M, suurinpiirtein 36.


Perinteisemmän näköinen paitaminiminimekko/-tunika syntyi miesten XL-kokoisesta why notista, jota minulla ei tässä värissä edes verkkokaupassa ole. Syynä on inhimillinen unohdus mallikuvauksista: makeet tummanharmaat yksilöt jäivät vain kuvaamatta. Olenko hölmö vai hölmö? Tunika on kuitenkin siitä hauska, että se sopii täydellisesti kaltaiselleni päärynävartalolle. Yläosa on kokoluokkaa XS/34, tulppaanimainen lantio taas noin 38. Pienilantioisellekin se sopii, sillä paitaa voi käyttää farkkujen kanssa, jolloin se ei kiristä vaan pikemminkin antaa lantiolle pehmeän kaaren. Why not longia suosittelen erityisesti niille, jotka eivät halua korostaa lantiotaan: peppuhäpeä hiiteen ja ylpeyttä kurveihin!

Lisäksi kokeilin tehdä rentoa viidakkolookia. Hain alunperin sahalaitaista helmaa, mutta teknisistä hankaluuksista johtuen päädyinkin saumaamaan helman, hihat ja kaula-aukon kevyesti aaltomaisiksi. Tämäkin paita on miesten XL-mallista, mikä on jo hieman liian suuri ollakseen oikeasti sievä. Ajattelin pitää tämän Square -yksilön (huomaa oranssi neliö! I am square) itselläni ja kehittää ideaa. Ensi vuoden puolella saatammekin nähdä rennon kasarityylisen liuhuhelmaisen paitamalliston! Kyselen tyylivinkkejä sitten lähemmin, mietintämyssyn alla on esimerkiksi se, tulisiko paidat pitää paljaina ja simppeleinä vai yhdistäisikö niihin tyylikkäitä printtejä. Siinäpä vasta kysymys!



Tulen uhmaamaan paidallani kaikkia pukeutumissääntöjä. Vetänen jalkaan Topshopin vaaleansiniset korkeavyötäröiset farkut, jotka eivät missään määrin imartele saati kavenna reisien ja lantion seutuani ja tämän lötjäkkeen, jolloin näytän kuin suoraan 80-luvun musiikkivideosta karanneelta. Tai sitten odotan kesää, jolloin voin käyttää Squarea törkeänä napapaitana, jotka kuulemma ovat tosi out. Niin olen minäkin! Eikä edes hävetä.

Mielipiteitä, tuomioita?
- Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla!