14.12.09

Aamu on koditon

.. ja merkintäni kuvaton. Joulumarkkinaviikonloppu on ohi ja paketissa, kirjaimellisesti.

Istun bussissa matkalla Helsingistä Hamptoniin kera Toto-koiran, läppärin, käsilaukkuni ja valtaisan pahvilaatikon. Vaikka kauppa kävi, ei tavarapaljous keventynyt mitenkään helpottavasti. Tämä johtunee siitä, että unohdin jättää turhat tavarat, kuten kasan henkareita, Helsingin tukipisteeseen sadan kilometrin kuljettelun sijaan.
Olisi kyllä kannattanut, sillä seikkailu aamu-unisena ja kiukkuisena mahdottomien kantamusten, vilkkaan lemmikin ja yhtä kiukkuisen taksinkuljettajan kanssa sai itkuvalmiuden herkkään. Emme vaihtaneet ajon aikana sanaakaan, luuli varmaan minun olevan avoliitosta muuttanut hakattu tyttöystävä (en ole harrastanut meikkaamista vielä tänään), joka toivoo näkevänsä valoa tunnelin päässä (tuijotin katse lasittuneena ja aivot unessa ikkunasta ulos hiljalleen lumeen peittyvää kaupunkia). Kamppiin saavuttuamme jouduin erikseen pyytämään apua pahvilaatikon kanssa, ja sen siirtäminen kolmen metrin päähän autosta tuntui ärsyttävän miestä entisestään. Toivotettuani hyvät päivänjatkot olin omillani.
Jos satuit hengailemaan Kampin linja-autoasemalla tänään kello 07:00-07:10 aikaan, olen pahoillani pahvilaatikon laahauksesta ja jaloilla työntelystä aiheutuvasta meluhaitasta. Ja koiran komentamisesta lähteviä korisevia ääniä - se olin vain minä. Aamuni pelastus olivat lopulta kaksi naishenkilöä, joista toinen auttoi puolivälissä matkaani työntämään laatikon määränpäänsä - eli kaukoliikennelaiturin - portille, toinen, joka sattui olemaan linjan kuski, siirsi omatoimisesti laatikon bussin tavaratilaan. Ilman tällaisia satunnaisia ystävällisyyksiä itse kukin meistä olisi kovin onneton kovin usein. Ainakin, jos tuppaa kuljettamaan mukanaan suuren suurta pahvilaatikkoa aamuisin.

Olen jo jonkin aikaa ajatellut tehdä merkinnän, jossa käyn läpi yrittäjyyden mukanaan tuomia elämänmuutoksia ja yllätyksiä. Mitä en osannut aavistaa ryhtyessäni tähän hommaan? Mikä alalla on hauskointa, mikä keljuinta? Mihin suuntaan oma elämäni on mennyt ainaisen ylityön myötä? Mitä lopulta seuraa siitä, että päättää ryhtyä yrittäjäksi 18-vuotiaana? Joillekin ei mitään, itselleni sitäkin enemmän. Tämän merkinnän haluan toteuttaa kuvilla höystettynä, joten sitä saamme odottaa vielä tovin. Kutsumus sen kirjoittamiseen on kyllä kova, sillä tämä viikonloppu osoitti todeksi lähes kaikki elämänmuutokseni kohdat - paitsi sosiaalisen elämän kärsimisen. Huonot elintavat taas tulivat entistä tutummiksi. McDonaldsin Big Bacon oli P-pas'n yksi yhteistyökumppani ja energianlähde, muun muassa.

Nyt kun saisi  hedelmäsalaatin ja litran kevyesti maustettua vettä. Ja ennätysmäärän  näkyvyyttä. Vihjatkaa ihmeessä tutuillenne P-pas'sta, sillä vuodenvaihteen tienoilla sattuu ja tapahtuu etenkin verkkokaupan puolella, kun uusia, entistä hienompia mallistoja niin koruissa kun vaatteissa tupsahtaa esiin. Toinen printtivaatemallistokin olisi kovin mielellään tulossa webstoreen heti tammikuun alussa, mutten uskalla vielä lyödä päivämäärää lukkoon. Suosittelen sitä odotellessa tilaamaan haluamansa tuotteet pois varastosta lojumasta, jotta uusille saadaan tilaa! Vielä on joitakin kokoja joistain paidoista jäljellä.

Aamuterkuin Essi,
joka ei halua enää koskaan herätä klo 05:30 tiskaamaan

4 kommenttia:

  1. Hassua että syöt lihaa jatkuvasti vaikka ympäristöasiat näyttävät olevan tärkeitä P-pas:lle. Näköjään sen hyödyn sitten kompensoi toisessa.

    VastaaPoista
  2. Jatkuvasti? Toivottavasti en ole antanut ymmärtää tällaista.

    Olet kyllä oikeassa siinä, että ympäristötietoisuuden voisi ulottaa ruokaympyräänikin, mitä olen ajatellut jo pitempään - ja harjoittanut satunnaisissa jaksoissa. Täysvegaanius tai vastaava ei kuitenkaan ole tässä elämäntilanteessani mahdollista.

    P-pas on yritys, joka valmistaa ekologisia ja eettisiä vaatteita ja pyrkii toiminnassaan aina vain kestävämpään kehitykseen, mutta sen puikoissa toimiva lurtti on ihminen siinä missä muutkin. Siihen saakka, kunnes onnistuu luopumaan yksityisautoilusta, matkustaa kaukokohteisiin rahtilaivalla (tai jättää kokonaan matkustamatta) ja uskaltautuu katsomaan dokumentteja lihan tehotuotannosta, minkä johdosta ei muuta voisikaan kuin lopettaa lihansyönnin kokonaan.

    PS. Printtimaakarini Mikko Könönen ei syö ollenkaan lihaa saati muuta eläintä! Siinä mies P-pas'n makuun ;)

    VastaaPoista
  3. Sulla on tosi kiva kirjoitustyyli ja postaukset on mahtavia! :)

    VastaaPoista
  4. Tack ska du ha! Koitan pitää tason yllä jatkossakin :)

    VastaaPoista

Anna tulla!